Премијера филма „Јужни ветар“ отвара Филмске сусрете у Нишу

Доделом награде „Павле Вуисић“ и премијерном пројекцијом филма „Јужни ветар“ Милоша Аврамовића 25. августа на Нишкој тврђави биће отворени Филмски сусрети, фестивал глумачких остварења, наводи се у саопштењу Филмског центра Србије.

Публику у Нишу очекује и премијера остварења Границе, кише Властимира Судара и Николе Мијовића, филм настао као копродукција Босне и Херцеговине, Црне Горе, Србије, Шведске и Велике Британије.

У конкуренцији за награде на фестивалу, осим поменутих филмова су и Изгредници Дејана Зечевића, Проклети пас Драгана Пешикана, Месо Саше Хајдуковића, Агапе Бранка Шмидта, Патуљци са насловних страна Милорада Милинковића, Едерлези рајзинг Лазара Бодроже, Злогоње Рашка Миљковића, О бубицама и херојима Петра Пашића, Жаба Елмира Јукића и Комик санс Невија Марасовића.

За последњи дан фестивала, 31. август, осим свечаног затварања и доделе фестивалских одличја, планирана је и пројекција прве две епизоде серије Корени, настале по истоименој прози Добрице Ћосића, а у режији Ивана Живковића.

Биће приказана и два докумернтарна остварења Живот је мјузикл, о нишком глумцу Десимиру Станојевићу, и Неприлагођени филмски гроф, о редитељу Милу Ђукановићу.

број коментара 0 пошаљи коментар