Филмска турнеја „Слободне зоне“ у 50 градова Србије

Публика у више од 50 места и градова у Србији имаће прилику да од средине априла до краја јуна бесплатно погледа пет филмова са фестивала „Слободна зона“, одржаног током новембра у Београду, Новом Саду и Нишу.

Предводник турнеје је документарни мјузикл Дан ослобођења, који прати посету и контроверзни наступ словеначке групе „Лајбах“ у „последњој комунистичкој диктатури света“ – Северној Кореји.

На програму ће се наћи и Чавела, музички документарни филм о легенди латионамеричке музике, певачици Чавели Варгас, љубавници Фриде Кало и вечитој инспирацији Педра Алмодовара. Овај филм је постао хит европских фестивала 2017. године и на 13. фестивалу „Слободна зона“ освојио награду публике.

Значајно место на репертоару овогодишње турнеје „Слободне зоне“ припада и филму Ћамбра који је у Кану освојио признање "Europa Cinemas Label Award".

На програму су и играни филм Црвени пас о пријатељству и авантурама дечака и једног олињалог пса који постаје аустралијска легенда, као и документарац 500 година који приказује епску причу о отпору и борби за слободу која је довела Гватемалу до преломне тачке у њеној историји.

Овогодишња турнеја „Слободне зоне“ одржаће се у: Крупњу, Зајечару, Руми, Суботици, Бачкој Паланци, Пријепољу, Инђији, Лазаревцу, Ивањици, Обреновцу, Вршцу, Бечеју, Лозници, Шапцу, Чачку, Зрењанину, Ваљеву, Неготину, Смедереву, Врању, Краљеву, Бајиној Башти, Параћину, Кањижи, Петровцу на Млави, Сремској Митровици, Пожеги, Ужицу, Мокрину, Крушевцу, Панчеву, Лесковцу, Новом Бечеју, Руском Крстуру, Мионици, Димитровграду, Сјеници, Новом Пазару, Жабљу, Горњем Милановцу, Врњачкој Бањи, Сомбору, Иригу, Прокупљу, Оџацима, Јагодини, Пожаревцу, Младеновцу и Бору.

број коментара 0 Пошаљи коментар