Напети трилер „Берлински синдром“ стиже у биоскопе

Остварење „Берлински синдром“, редитељке Кејт Шортланд, базирано је на истоименом роману ауторке Мелани Џустен, из 2011. године, који повезује стокхолмски синдром као психолошки појам, са главним градом Немачке.

Интензиван и клаустрофобичан филм пружа потпуно другачији увид у тему која је обрађена много пута, и то ради на сјајан начин. За разлику од многих филмова исте тематике, Берлински синдром ставља психолошки профил жртве у центар пажње.

Такође, сваки аспект филма - режија, глума, камера, монтажа, музика и сценографија, чине га једним од најзанимљивијих остварења ове године.

Главни глумци, Тереза Палмер и Макс Римелт, бриљирају у својим улогама, а редитељка експлицитно и детаљно приказује деградирање Клерине личности и њене необичне психолошке промене у заточеништву.

„Уживала сам у тумачењу лика Клер и истраживању њених несавршености, њене тамне стране, и на крају њеном откривању саме себе. Никада раније нисам играла тако повучену и затворену особу, тако да је то за мене био велики изазов“, објашњава Тереза Палмер.

„На Берлински синдром можемо да гледамо као на уврнуту љубавну причу у којој се мешају фантазија, страст и авантура и која се на крају претвара у хорор. Откривамо психолошке дубине главног лика Ендија, које уводе публику у трагичан наставак везе између њега и Клер“, открива немачки глумац Макс Римелт.

Након премијерног приказивања у Дому омладине Београда, Берлински синдром ће бити на репертоару домаћих биоскопа од четвртка, 15. фебруара.

број коментара 0 пошаљи коментар