Џенифер Лоренс отвара врата света који још нисмо видели

Један од слогана за шпијунски трилер „Издаја“, који стиже у биоскопе 1. марта, је „Преузми контролу“, а то је баш оно што је Џенифер Лоренс постигла тумачењем улоге опасне балерине-шпијуна Доминике. Остварење Френсиса Лоренса у биоскопима ће бити од 1. марта.

Доминика Егорова је много тога. Посвећена ћерка одлучна да заштити своју мајку по сваку цену. Примабалерина чија је свирепост гурнула њено тело и ум до апсолутне границе. Господарица заводљивих и манипулативних борби.

Када претрпи повреду због које мора да заврши каријеру, Доминика и њена мајка се суочавају са мрачном и несигурном будућношћу.

Због тога постаје жртва манипулације да се прикључи обуци у такозваној Школи за Врапце, тајној обавештајној служби која обучава изузетне младе људе као што је она да користе своје тело и ум као оружје.

После дугог и садистичког процеса обуке, постаје најопаснији Врабац који је програм икад произвео.

„Када прочитате синопсис овог филма, замислите главну глумицу у провокативним хаљинама, ципелама са високом штиклом, са црвеним кармином на уснама, како заводљиво трепће. Међутим, она је много мудрија од тога, као и човек са којим има посла. Завођење је много компликованије и на вишем нивоу него што се очекује од оваквог филма. Поента је да се открију све жеље и потребе особе која је мета“, објашњава редитељ филма Френсис Лоренс.

Џејсон Метјус, аутор књиге Издаја по којој је рађен филм, бивши је оперативац Централне обавештајне агенције (ЦИА), тако да се кроз његова дела провлачи велико искуство правог агента.

Иако прича звучи као филмска фантазија, Метјус и редитељ Лоренс истичу да ту има више истине него што мислимо.

Поред Џенифер Лоренс, у главним улогама ћемо гледати Џоела Еџертона, Шарлоту Ремплинг и Џеремија Ајронса.

број коментара 0 пошаљи коментар