„Ана Карењина, сећања Вронског” од сутра пред српском публиком

Карата за српску премијеру филма „Ана Карењина, сећања Вронског” више нема, али домаћа публика остварење Карена Шахназарова може погледати наредних дана у биоскопима широм земље.

Премијером филма Ана Карењина, сећања Вронског, која је заказана за сутра у 20 часова у Дворани Културног центра, почиње биоскопски живот спектакуларне, епске приче о великој љубави.

Велико интересовање бројних гледалаца потврђује и потпуно распродата сала Дворане Културног центра за премијерно приказивање.

Филм, који је припреман и сниман четири године, показаће сву величину руске кинематографије и величанствену љубавну причу која је и данас инспирација многима, па и славном редитељу Карену Шахназарову који ће поводом премијере бити гост Београда.

„За мене београдска премијера има велики значај, а и сам Београд је, по мом мишљењу, веома важан град за сваког руског режисера“, истакао је редитељ уочи доласка у Београд.

Радња филма Ана Карењина, сећања Вронског одвија се у време руско-јапанског рата, у Манџурији. Главни хирург руске војне болнице спасава живот неколицини рањених официра, међу њима и грофу Вронском.

Када сазна за његов идентитет одлази у болнички стационар и саопштава му да је сурова игра судбине и да му је баш он спасао живот, јер грофа сматра одговорним за трагедију његове породице. „Моје име је Сергеј Карењин, господине Вронски, једини син Ане Карењине“.

Не гајећи било какве илузије и не очекујући одговоре, млади Карењин Вронском поставља питање које га мучи целог живота шта је натерало његову мајку на кобни чин?

После краћег оклевања Вронски одлучује да исприча своју причу о трагичној љубави са Аном Карењином. Вронски се враћа у прошлост и са Аниним сином дели сећања чији је заточеник тридесет година, запажајући да се људи сећају само онога чега желе да се сећају. Главне улоге играју Елизавета Бојарскaја и Кирил Гребеншхиков.

Филм Ана Карењина, сећања Вронског, од сутра ће се наћи на редовном репертоару више од 40 биоскопа у Србији.

број коментара 1 пошаљи коментар
(недеља, 12. нов 2017, 22:16)
Verica [нерегистровани]

Ana Karenina secanje Vrobskog

Ekranizaciju Tolstojevih dela prepustati uvek Rusima!
Predivno snimljena tragicna I lepa ljubavna prica!