Студенти из региона у трци за „Срце Сарајева“

Такмичење за награду „Срце Сарајева“ за најбољи студентски филм 23. Сарајево филм фестивала, која се додељује под покровитељством Већа за регионалну сарадњу, званично је данас почело.

Студентски филм је први пут уврштен у такмичарски програм фестивала у Сарајеву. Програм обухвата 13 филмова у трајању до 60 минута које су направили студенти из Босне и Херцеговине, Србије, Хрватске, Словеније, Аустрије и Мађарске.

Никица Звонић, ауторка једног од филмова који долазе из Хрватске, рекла је да није била ни свесна важности отварања ове нове такмичарске селекције за студенте док нису почеле да  јој пристижу честитке због учешћа на Сарајево филм фестивалу.

Учешће на овом фестивалу, који, како каже, слови за најјачи фестивал у региону и за млађег брата Филмског фестивала у Берлину, представља сигурно ветар у леђа њеној каријери.

У марту ове године Веће за регионалну сарадњу је изабрало Сарајево филм фестивал за Првака регионалне сарадње за 2016. годину и у том духу наставља да подржава настојања фестивала да се окупе млади таленти из региона и покажу свој рад, на тај начин промовишући снагу сарадње и нови уметнички израз.

Сарајево филм фестивал, његово 23. издање почело је 11. августа и траје до 18. августа. Ове године, публика ће имати прилику да види 235 филмова. Чак 43 наслова имаће светску, а 23 међународну премијеру.

број коментара 0 пошаљи коментар