Пакистанци хоће да краља џунгле претворе у салонску мачку

Деца широм света моле родитеље да узму пса или мачку за кућног љубимца, а у Пакистану је популарно имати лава или белог тигра.

У Пакистану краља џунгле понекад третирају као малену салонску мачку. Наиме, откако их богати Пакистанци купују за неколико хиљада евра, лавови и тигрови постали су најпопуларнији кућни љубимци.

У Лахору, граду са више од 11 милиона становника, није реткост видети кавезе на крововима зграда. Само овде живи око 300 дивљих животиња. Један од власника, уз одрасле, има и четворомесечну лавицу.

„Игра се, не гризе озбиљно, угриз пса више боли. Увек сам имао кућне љубимце, псе, мачке. Једног дана пријатељ је купио лава, па је желео и другог. Првог лава, боје песка, купио сам у Африци. Толико ми се допао да сам узео још једног, белог лава“, каже овај студент.

Свака животиња кошта око 4.000 евра. Лав у Пакистану симболизује моћ, богатство и славу. Животни век ових несрећних кућних љубимаца је краћи од просечног, али власти се за сада не оглашавају.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 24. јан 2020, 12:44) - anonymous [нерегистровани]

Pakistan, taj Pakistan...

U Karaciju mozete da vidite krave na balkonima stambenih zgrada. Da deca imaju sveze mleko (u supermarketima se retko nalazi, uglavnom je reformirano iz praha), a i porodica bez krave smatra se veoma siromasnom.

(петак, 24. јан 2020, 11:44) - djordje [нерегистровани]

E sad ce i nasi

Sad ce i nasa tajkunska deca da pozele lava u dvoristu. Mi uvek pratimo sta se desava u svetu i ne zaostajemo!