Гледаоци репортери (22. фебруар 2019)

Подсећамо Вас да и Ви можете бити наш гледалац репортер, али молимо Вас да уз фотографију пошаљете и своје име и презиме.

Интересантну фотографију или краћи филмски запис можете нам слати електронском поштом.

Имејл адресе су: webdesk@rts.rs и gledalacreporter@rts.rs

Такође, фотографије и видео-снимке можете нам слати на Твитер и Фејсбук странице подсајта Магазин.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(недеља, 24. феб 2019, 01:38) - alex [нерегистровани]

svasta

E sto se ovaj razkokodakao kao da sutra nece biti jajeta.
Ha !

(петак, 22. феб 2019, 13:25) - Nedeljko [нерегистровани]

selo

Pre 100 godina možda bilo tako. mnogi napustili svoja sela,a sada plaćaju da odu do nekog etno sela i dive se seoskim lepotama

(петак, 22. феб 2019, 11:07) - Драагооољуб [нерегистровани]

"Етно село"

Чудно или занимљиво. Сва та "Етно села" немају никакве везе са правим селом! Они то заправо и нису. Осим што се налазе у природи и подсећају на село! То су уствари изложбени простори са поређаним сеоским стварима као у музеју. Делују занимљиво али немају баш много везе са животом на селу! Јер ко би у својој кући, као на овој слици држао окачен кукуруз на врата од креденца која треба сваки час да отвара, наћве наслоњене на креденац, точак од кола или колица у соби где борави, лопату за пећ на прозору? Све је то у службио некаквог туризма који и нема баш много везе са сеоским животом! И најчешће домаћини не нуде Своје производе ТУ. То су производи које праве прави сељаци, они који се баве пољопривредом, сточарством, ИЛИ, врло често производи из трговина. Домаћини се ту Баве Туризмом!!
Дакле , постоји "Сеоски туризам" то је када одете код некога у живо сеоско домаћинство, тамо где домаћин живи и ствара, као да сте отишли код рођака на село. Где у кругу од 50m имате и свињац, и шталу, и обор за овце и козе, где коке кљуцају по дворишту, све је на домак руке домаћинима, па и Вама - госту. И! "Туризам на селу"! То су вам та "Етно села" где је исто као да сте отишли у неки Мотел покрај пута. Тај домаћин се бави туризмом и пласира Вам Туђе а не своје производе!
У тим "Етно селима" је све подређено профиту, као друмска кафана, и нема никакве везе са животом на селу!