Студенти смишљају нове прехрамбене производе

У организацији Удружења прехрамбених технолога Србије, у Научно-технолошком парку у Београду одржано је седмо национално студентско такмичење у креирању иновативних прехрамбених производа – „Екотрофелија Србија 2019“.

Такмичење подразумева припрему и презентацију иновативног прехрамбеног производа који је настао у складу са еколошким приступом у производњи и који се одмах може пласирати на тржиште.

Победнички тим представљаће Србију у Немачкој на међународном такмичењу „Екотрофелија 2019“ које се одржава у октобру у Келну.

Реч је о европском такмичењу са дугом традицијом, које је покренуто са циљем да се промовишу студентска креативност, стварање иновативних производа базираних на студентским идејама и њихов пласман на европском тржишту.

Од девет студентских тимова, прво место освојио је тим "CandyMoo" са Пољопривредног факултета Универзитета у Београду – са производом MoCaMela који представља слатки свежи сир с додатком меда и меласе.

Друго место је освојио тим "SoPro-Makers" са Пољопривредног факултета Универзитета у Београду. Њихов производ SoPro-Shake је намењен за припрему протеинског напитка на бази сојиног млека са додатком пробиотских бактерија.

Треће место деле три тима: "TeamHealth" са Технолошког факултета Универзитета у Новом Саду –  са здравом ужином у форми каше за децу под називом Snack; "SuperCriticalGroup" са Технолошког факултета Универзитета у Новом Саду са производом SauSageX – у питању је ферментисана сува кобасица са редукованим садржајем нитрита, и тим "Easy for Busy" са Технолошког факултета Универзитета у Нишу који је представио истоимени производ (Easy for Busy) – инстант овсену кашу са пробиотском културом и ароматичним биљем. 

број коментара 0 Пошаљи коментар