Брејди: Вештачка интелигенција неће заменити људе

Складиштима „Амазона“ увек ће бити потребан људски кадар, тврди главни роботички технолог компаније Тај Брејди. Технолошки гигант из Сијетла саопштио је да је распоредио више од 200.000 робота на радна места у складиштима на око 50 локација.

Упркос томе што „Амазон" улаже велика средства у напредну роботику, Тај Брејди је рекао да центри компаније никада неће доћи до тачке у којој би могли бити потпуно аутоматизовани.

„Никако. Ниједан атом мог тела то не види“, рекао је главни роботички технолог америчке компаније.

„Начин на који ја размишљам о овоме је симфонија људи и машина који раде заједно, треба вам и једно и друго“, истакао је Брејди и поручио да изазов који имамо пред собом је да паметно дизајнирамо машине да бисмо проширили људске способности.

„Амазон“ је организовао "Re:Mars", скуп који је имао за циљ да прикаже најновије радове фирме у машинском учењу, аутоматизацији, роботици и свемиру.

Уз недавну потврду да ће 200.000 робота радити у складиштима, порастао је страх од тога да ће нас они једног дана потпуно заменити.

Брејди је нагласио да је сугестија да ће роботика и вештачка интелигенција заменити људе „мит“.

„То је преобликовање вашег односа са машинама, зар не?“, рекао је Брејди.

„Проширујете људске способности. А када стекнете продуктивност, онда имате способност да створите нова радна места која су била незамислива пре пет година“, поручио је Брејди.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 12. јун 2019, 11:09) - anonymous [нерегистровани]

Re: ...

To je vise preoblikovanje odnosa sa samim sobom.