Завршен четврти „ИТ караван“

На финалу четвртог ИТ каравана, у Дому Омладине окупили су се победнички тимови из пет градова које је Караван обишао, заједно са бројним школским другарима који су дошли да их бодре.

У веома неизвесној завршници, прво место освојио је тим из ОШ „Дринка Павловић“ из Београда, другопласирани су били Зрењанинци из ОШ „2. октобар“, док је треће место припало ОШ „Драгиша Мишовић“ из Чачка.

Циљ Каравана, у који је ове године било укључено 2.000 ученика из 25 школа (Београд, Нови Пазар, Ниш, Чачак и Зрењанин) је да основци науче да безбедно користе дигиталне технологије.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација и Радио-телевизија Србије спроводе националну медијску кампању посвећену развоју дигиталних вештина и јачању онлајн заштите деце и младих.

Циљ овогодишње кампање „Твој интернет број“ је промоција Националног контакт центра за безбедност деце на интернету и телефона 19833 који могу позвати сви који имају потребу да добију савет или пријаве нежељену или негативну комуникацију у онлајн свету.

ИТ караван је носилац платформе „Паметно и безбедно“, која представља предности употребе интернета и нових технологија у образовању, пословању и комуникацијама, али и опасности које су последица њихове неправилне и неусмерене употребе.

број коментара 0 Пошаљи коментар