„Мртва трка“ са лажним налозима на „Фејсбуку“

Компанија „Фејсбук“ саопштила је да је од октобра прошле до марта ове године идентификовала и уклонила више од три милијарде лажних налога, што је двоструко више него у претходних шест месеци.

То показује са коликим изазовима се суочавају стручњаци „Фејсбука“ да би препознали и угасили налоге које праве компјутери да би ширили „спамове“ и лажне вести. 

Упркос томе што у компанији стално усавршавају и развијају алате за препознавања лажних налога, то раде и они који их праве, па је очигледно реч о „мртвој трци“.

У саопштењу „Фејбука“ се наводи да је 99 одсто од три милијарде лажних налога било блокирано неколико минута након што су постављени, пре него што их је било ко видео и пријавио компанији.

„Фејбук“ сваког месеца има око 2,4 милијарде активних корисника, а у компанији сматрају да је отприлике сваки двадесети активни корисник лажан.

У компанији више хиљада људи даноноћно прати постове, фотографије и клипове да би се спречило кршење закона, а за неке од тих послова користи се и вештачка интелигенција.

број коментара 0 Пошаљи коментар