Крстарење кроз други број „Галаксије“ у РТС-у

У Галерији РТС-а представљен је други број научно-популарног часописа „Галаксија“. Некада најбољи научно-популарни часопис у Југославији и у југоисточној Европи обновљен је после готово 18 година.

После електронског издања, изашли су и први штампани бројеви. Нова Галаксија је, према мишљењу стручњака, у међувремену стекла завидан број читалаца (107.000) и велики број прегледа на интернету – више од милион, од чега jе 40 одсто изван Србије.

 

На крстарењу кроз други број часописа, бројне посетиоце догађаја у Таковској 10, водили су универзитетски професори – Дејан Стојковић, Предраг Слијепчевић, Ђуро Коруга, Зоран Николић, Дејан Шабић и Милан Тасић, а у име РТС-а, присутне је поздравила Александра Шарковић, одговорни уредник Редакције научног програма РТС-а.

Највише интересовања и дебату током разговора, изазвао је ексклузивни чланак „Сто српских најнаучника“ – редослед водећих српских научника у матици и расејању, о коме је говорио и професор Зоран Николић са Физичког факултета.

Професор Дејан Шабић говорио је о Панчевачком риту и мрежи канала у нашој земљи, најдужој у Европи после Холандије, а професор Милан Тасић из Врања говорио је о бесконачности и о томе зашто је необјашњива.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 24. мај 2019, 12:00) - anonymous [нерегистровани]

галаксија

Дивно је што РТС подржава Галаксију коју смо некада сви читали и волели. Браво!