Ајронмен прелетео Аду Циганлију

Британски иноватор Ричард Браунинг летео је данас изнад Аде Циганлије у млазном оделу Ајронмена, а у његовом перформансу и револуционарном изуму уживали су Београђани. Изум је развио из забаве и страсти, али не искључује могућност да његов изум једног дана може имати и практичну примену.

У ваздуху без авиона, хеликоптера или неке друге летелице. Сан сигурно многих. Британац је успео! Две године од идеје са папира, свој изум представља у 26 земаља.

„Узбуђени смо што вам у Београду представљамо револуционарну технологију. Човек у том млазном оделу може у ваздуху остати четири минута, а ми користимо гориво за авионе и дизел-гориво“, истиче Ричард Браунинг.

Иако признаје да његово одело није идеално превозно средство за одлазак, на пример, у куповину или за превоз деце у школу, могао би, каже, да буде одскочна даска за један такав изум. Има и мане: бучан је, троши доста горива и сужена је могућност кретања у ваздуху.

„И први моторни аутомобили, када су направљени, били су прилично бучни и у поређењу са коњем, нису били баш идеални. Радимо на томе да га побољшамо, крила су један од начина, она воде много даље и брже“, каже Ричард.

Браунинг изнад Аде Циганлије није летео сам, али јесте до краја. Међутим, колега са којим је полетео имао је пех. Након само неколико секунди у ваздуху изгубио је равнотежу и упао у воду.

„Превише се оштро окренуо и изгубио висину, након чега се отворио прслук за спасавање како не би потонуо због превише тешке опреме. То је нормално, и ја сам на неколико пута уместо на тлу завршио у води“, истиче Ричард.

Последња верзија Браунинговог изума продавала се за 440.000 долара, а његов лет увод је за сутрашњу конференцију „Ворлд мајндс“, скуп који у Београд доводи најинвентивније људе из целог света.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(четвртак, 23. мај 2019, 09:02) - Dane [нерегистровани]

Intersantna tehnika

Interesantna tehnika a jos interesantnija spasiteljka u pozadini na camcu...

(четвртак, 23. мај 2019, 08:14) - anonymous [нерегистровани]

Mira

Provalite tipa na 0:42 kako ulazi u kadar da bi ga snimili..pa poziranje x)Cuvari plaze

(четвртак, 23. мај 2019, 00:38) - Sava [нерегистровани]

Budalastine

Budalastine 440k pa za 1 mil kupicu helikopter i bezbedan sam.

Ljudi nisu normalni lupaju cene bzv.

(среда, 22. мај 2019, 22:15) - anonymous [нерегистровани]

Svaka cast!

Kako da mi koji ovde zivimo za ovo cujemo pre nego sto se desi? Zivim 10 minuta od Ade camcem, pojma nisam imao za ovaj dogadjaj. Iako sam se ovome divio gledajuci video klip pre manje od 2 meseca na Redditu! Covek dosao u moj grad i ja nemam pojma. Deluje mi da su cak i stranci upoznatiji sa nasim desavanjima... ali se za gluposti cuje non-stop.