Када нестане бројева, Јапанци осмисле нове

Јапанско министарство за комуникације планира да креира 10 милијарди телефонских бројева са 14 цифара, а у складу са 5г технологијом.

Јапанци ће по статистикама до 2022. године вероватно остати без бројева с комбинацијама од 11 цифара.

План за увођење нових бројева, најкасније до краја 2021. године, предложен је на недавном састанку стручњака у Министарству за комуникације.

Како пише Јапан Тајмс, три највећа мобилна оператера у земљи, "NTT Docomo", "KDDI" i "SoftBank vech" прихватила су предлог и нови бројеви биће у употреби до 2021. године.

Проблем са телефонским цифрама немају само Јапанци, јер су и корисници у Великој Британији 2014. године у одређеним деловима земље морали да уведу петоцифрени префикс када су позивали бројеве.

Британски регулатор телекомуникација „Офком“ је почео да истражује да ли да избаци позивне бројеве у потпуности јер земља прелази на телефонске мреже базиране на "IP" адресама.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 19. мај 2019, 12:48) - anonymous [нерегистровани]

IP adrese

To se uvodi radi lakšeg špijuniranja i kontrole. A bolje bi im bilo da uvedu izbacivanje brojeva koji se ne koriste, pa posle nekoliko meseci da idu drugome, kao što se odavno radi sa brojevima u fiksnoj mreži.