Временска прогноза на удару 5Г мреже

Контроверзе и страхови у вези са негативним последицама 5Г мреже не јењавају. После здравља, на ред је дошла и прогноза времена. Европски центар за прогнозу забринут је што 5Г мрежа користи фреквенције важне за метеоролошка осматрања.

Фреквенције на којој ће радити 5Г мрежа може искривити научна мерења и смањити тачност најава о разорним временским приликама, упозоравају из прогностичког центра у Редингу код Лондона, чији је пуноправни члан и наша метеоролошка служба.

„Ми меримо природну радијацију коју емитује планета, а ти нивои енергије су веома мали. Дакле, морамо имати врло осетљиве инструменте за мерење мале количине енергије“, каже Стивен Инглиш, метеоролог.

Око 50 метеоролошких сателита кружи око планете и пружа важне информације. Ако се њихови подаци ремете, последице могу бити катастрофалне. 

„Информације које доносе сателити омогућавају нам да упозоримо на олују пет до 10 дана раније. Доњи сет панела показује шта се дешава када покренемо систем прогнозирања, али намерно уклонимо податке са сателита. Нема апсолутно никаквог упозорења, а ово је пример урагана Ирма који је био веома разоран“, каже Тони Мекнали, метеоролог. 

Сваке године више од стотину циклона, урагана и тајфуна погоди свет. Најбоља одбрана су правовремене прогнозе и организовање евакуације, који су производ важних осматрања са сателита.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(петак, 17. мај 2019, 11:20) - anonymous [нерегистровани]

Највећи критичари опасности 5Г технологије по здравље човечанства су управо научници широм света, али...

..."некога" (питам се кога?) баш брига шта они кажу! Бојим се да је то због тога што су велике паре у "игри", а то онда значи да ту штетну технологију нико и ништа не може да заустави!

(петак, 17. мај 2019, 08:51) - anonymous [нерегистровани]

kina je jednostavno preuzela primat - nije do toga sta bi bilo kad bi bilo

Kinezi su preko osteljivih i preko potrebnih isporuka retkih zemnih metala tzv. Lantanoida, kao i svih drugih tranzistorskih komponenti nametnuli sebe za oslovnog partnera prvo sa jeftinim proizvodom, kolicinskom potporom i kao najracionalniji izlaz iz svega oga bilo je preseljenje gomile tehnoloskih proizvodnji i samu Kinu. To je donelo kao ishod zaposljavanje i kasnije odlazenje te poducene radne snage, koja je masovno otvrala slicne i nove firme nakupivsi se inostranog uvezenog znanja iz stranih firmi i samoj Kini.

Ovo o cemu sada pricamo jeste sasvim novo neispitano polje delovanja nikada pre u toj meri prisutnih radio talasa 5G mreze od 5 do 24/5 gigaherca na koje rade dvostruko vece antene nego do sadasnje na stubovima baznih stanica. njihov domet je manji ali nema sfericnog ili loptastog odasiljanja signala (i do sada je to antenama 3G i 4G u velikoj meri bilo redukovano na ugaoni ospeg od 60-70 stepeni). sada ce antenna slati talas (citaj: zracenje) poput lasera na tacno odredjeni apparat tj. na coveka, ali tih antenna morace da bude mnogo vise. istrazivanja telesnih tecnosti ljludskog organizma u prisustvu pomenutih talasa od 5 do 24 gigaherca pokazuju da se u krvi ne razaznaju krvna zrnca od plazme. mogao bi javni servis RTS i o tome da objavi sa naucne strane potkovano isto kao i pomenuta vremenska istrazivanja. sa zakonske i drzavnicke strane najbolje resenje i ovolikoj uzbudjenoj javnosti jeste stavljanje Moratorijuma na ovudjenje ove tehnologije sve dok ne prodje opstepoynatih 30 godina koriscenja iste 5G tehnologije u Kini. i tek kad se utvrde zdravstveni i drugi ishodi po stanovnistvo onda usvajati zakljucke i njima se voditi. a odbacivati zdrav razum usled nekakvih politicko privrednih "smilujte se nasoj elektronskoj industriji jer ne znamo kome cemo prodati toliki 5G asortiman" - to nije ni prihvaljivo niti u drzavnickom pogledu dopustivo za bilo koga ko o "buducnosti srbije" izjavljuje da mu je stalo. Ne 5G tehnologiji!!!

(петак, 17. мај 2019, 08:19) - ЕТФ [нерегистровани]

5G

Пре почетка техничке имплементације мреже (производње опреме) усвојени су стандарди које су предложиле и усагласиле научне институције и телекомуникационе компаније Запада.
Тада је све било у реду и у складу са детаљним анализама утицаја зрачења 5G мреже на здравље људи, околину, метеоролошке сателите и ко зна шта све.
Одједном им све смета, као да су Кинези сами напамет урадили нешто што је јако опасно и штетно.
Да није смешно било би тужно.

(петак, 17. мај 2019, 06:02) - Ivan Zgrozeni [нерегистровани]

Sve to

samo zato sto Kinezi uvode tu mrezu prvi. Da je uvode Anglosaksoni ne bi bilo negativnih posledica. Kako je moguce da Kinezi koji "kradu tehnologiju" Zapada prvi uvode nesto sto su ukrali? Koji su to licemeri!

(петак, 17. мај 2019, 02:34) - Zoran [нерегистровани]

5G

Da su kojim slucajem, lideri u razvijanju 5G tehnologije drzave kao npr. SAD ili Velika Britanija, neprekidno bi slusali hvalospeve o samo i izuzetno pozitivnim aspektima te tehnologije. Medjutim, posto je Kina u pitanju, ovakve vesti cemo jos dugo citati.