Британија преиспитује политику према „Хуавеју“ и 5Г мрежи

„Британска влада ће преиспитати своју политику према кинеској компанији и 5Г мрежи и издати саопштење када буде спремна“, изјавио је портпарол премијерке Терезе Меј, одговарајући на питање о томе да ли су америчке санкције увериле владу да преиспита своју стратегију.

Трампова администрација ставила је компанију „Хуавеј“ под строге санкције у среду. Британски министри су се сложили да дозволе „Хуавеју“ ограничену улогу у изградњи делова своје 5Г мреже, иако коначна одлука још није објављена. 

На питање да ли ће влада преиспитати однос према „Хуавеју“, портпарол је рекао: „Као што знате, у односу са 'Хуавејом', ми разматрамо прави приступ политици према 5Г и када објава буде спремна, секретар културе ће обавестити парламент.“

Према његовим речима, Влада је посвећена томе да осигура да телекомуникационе мреже у Великој Британији буду потпуно сигурне, и свака одлука ће проћи озбиљну и „техничко-информациону“ процену ризика.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 18. мај 2019, 01:22) - anonymous [нерегистровани]

kakvo je to ludilo?

5G treba usporiti i preispitati bez obzira ko ga proizvodi, istok ili zapad, 5G je neproveren po zdravlje i normalan zivot. Nije Huavej ni bolji ni losiji od Verajzona ili Sprinta, 5G je jednaka nepoznanica i ne sme se ubaciti medju ljudske zivote na bilo kakav neproveren nacin, narocito ne u obimu kako malobrojni kapitalisti to zele.