Стартап у спорту – потенцијал је у младим људима и у њиховим умовима

Савремене технологије све више помажу врхунским спортистима да помере лествицу својих могућности и резултата. Да иновације помогну спортистима и у Србији покренут је први програм подршке за стартапове у спорту.

Две деценије искуства фудбалског судије, Орен Симаниан користи у предузетничким утакмицама. Оснивач израелске спорт-тек организације „Колосеум Спорт“ зна и како да тимови што боље искористе „Колосеум Спорт Тек Србија“ за даљи развој идеја.

„Србија је показала изузетну способност да се сврста међу врхунске спортске нације у свету, док се Израел препознаје као центар за предузетништво и иновације, уз убрзан развој спортских технологија последњих година. Колосеум Спорт Тек Србија ће искористити снаге обе земље за промоцију нових технологија у спорту“, рекао је Орен Симаниан, предузетник.

Томе треба да допринесе и искуство више од 100 израелских стартапова, али и да се отвори ново поглавље у сарадњи Израела и Србије.

„Ова организација није први пут овде, а то је важна порука, зато што је лако да дођеш и одеш, али када се неко враћа значи много, ту има потенцијала, ту су добри партнери, развијен еко систем“, истакла је Алона Фишер, амбасадорка Израела у Србији.

„Потенцијал је у младим људима и у њиховим умовима, дакле у иновацијама и иновативности које имамо као држава и то су доказано многи примери и компаније које су одавде постале неке од најбрже растућих компанија у југоситочној Европи“, напоменула је Јелена Петровић из Научно-технолошког парка у Београду.

Зато је држава препознала улогу Научно технолошког парка у Београду. Тај пример пресликава и у другим градовима.

„Свака држава мора да зна где су јој снаге и како те снаге да комбинује и овакав догађај је комбинација онога што као држава имамо у спорту, а сви знамо какви су то успеси са оним успесима које имамо у науци када спојимо то двоје први услов је да научимо да комуницирамо једни са другима да предочимо шта су то потребе шта су то захтеви и када спојите људе који имају такве резултате у спорту и који имају такве резултате у науци ви свакако добијате сјајан резултат“, рекао је Саша Лазовић из Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Пријаве за стартап тимове на програм  „Колосеум Спорт Тек“ Србија отворене су до 26. маја. Одабрани ће током обуке учити од израелских и српских ментора.

Најбољи ће током студијског путовања у Израел добити додатну подршку за развој свог стартапа.

број коментара 0 Пошаљи коментар