„Фејсбук“ уводи највеће промене до сада

Оснивач „Фејсбука“, Марк Закерберг најавио је на годишњој конференцији ове компаније велике, вероватно најбројније до сада, промене за ту друштвену мрежу и остале апликације ове компаније.

Осим што ће доћи до драстичних промена у дизајну, шеф „Фејсбука“ уверава да је план компаније да на прво место стави приватност и сигурност корисника.

Највише је одјекнула најава о промени дизајна па тако лого Фејсбука више неће бити квадратног облика, већ кружног, а први пут мења се и боја. Мобилна апликација биће претежно бела, а препознатљива плава одлази у историју, како преноси хрватски портал Индекс.

Поруке које ће се слати путем Месинџера биће потпуно шифроване што значи да „Фејсбук“ више неће видети њихов садржај. Платформа ће бити потпуно интегрисана са Вотсапом.

Једна од новина је и да ће Инстаграм увести и пробну опцију „приватног бројача лајкова“. Посетиоци профила тако не би видели број лајкова док би власник профила имао приступ том податку, наводи Јутарњи лист.

Такодје, биће више „краткотрајних“ начина дељења садржаја у порукама, што значи да неће бити трајног записао о њима.

Осим тога, објаве на Инстаграму више неће морати да почну са фотографијом или видеом. Садржај ће моћи да се дели и текстом, стикерима или цртежима.

„Знам да, благо речено, наша репутација није најјача кад је приватност у питању, али фокусирали смо се на проналазак начина да заштитимо приватност корисника“, поручио је Закерберг.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(петак, 03. мај 2019, 01:55) - anonymous [нерегистровани]

Dosta

Brise Instagram takodje onda

(четвртак, 02. мај 2019, 15:53) - Sara [нерегистровани]

„Фејсбук“ уводи највеће промене до сада

Dokle vise, stalno neke promene

(среда, 01. мај 2019, 11:35) - anonymous [нерегистровани]

Još samo kada bi

Kontrolisali svoje moderatore, umesto da im dopuštaju širenje nacionalizma, diskriminacije na osnovu verske, nacionalne i etničke pripadnosti, kao i rasizma, bilo bi super