Апликација „ТаблЕта“ подсетник за узимање терапије

После бизнис акцелератора у Мајамију, у организацији Привредне коморе Србије и компаније „Ист Хаб“, Шапчани и њихова апликација „ТаблЕта“, добили су прилику да освоје америчко тржиште.

Поред сувенира, Шапчани су из Мајамија донели и знање из области маркетинга, брендирања и позиционирања производа.

После предавања и сусрета са инвеститорима, фирма „Наопако“, у Америци ће основати и компанију и лансирати апликацију „Фамилy Пипл“.

„У Мајамију смо прошли обуке из више области, највише смо се фокусирали на маркетинг и само пласирање производа на њиховом тржишту. Обуке су биле из сајбер секјуритија и правног дела формирања ентитета, формирања и вођења компаније на америчком тржишту, што је и крајњи резултет свега овога, рекао је програмер Владимир Атанацковић.

За само две седмице, апликацију „Таблета“ у нашој земљи, бесплатно је преузело око 1000 људи.

„Апликација Таблета је у основи подсетник за узимање терапије. По истраживањима, 65 одсто људи не узима терапију како треба, да ли греше код дозе или греше када је време узимања терапије у питању, ми смо тај проблем решили тако што смо направили апликацију коју можете преузети на Гугл стор, Епл стор, већ неких 15 - так дана, истакао је економиста Младен Икодиновић.

Да би се апликација добро позиционирала, неопходно је да реалне проблеме решава на бржи и ефикаснији начин.

Од 120 идеја, шабачка „Таблета“ у Србији је изабрана међу четири најбоље.

„Апликација, између осталог, пружа и могућност да особа која нема инсталирану апликацију, старија или ваше дете, добије информацију када треба да попије лек, тако што ћете ви унети терапије за ту особу, и када ви добијете обавештење да та особа треба да попије лек, једноставним кликом, ви ћете, послати смс поруку, као подседник  особи да попије свој лек и терапију у дози која је препоручена и прописана“, напоменуо је програмер Владимир Атанацковић.

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар