Случај „Хуавеј“: Британија покреће истрагу о шпијунажи

Британска влада покренула је истрагу о откривању поверљивих разговора и улози кинеске компаније „Хуавеj“, у ланцу снабдевања 5Г мреже, извештава портал „PoliticsHome“.

Савет за националну безбедност је одлучио да забрани кинеској компанији „Хуавеј“ приступ свим деловима језгра 5Г мреже у земљи и ограничи јој приступ споредним деловима, речено је из неименованих извора Ројтерсу. 

Цурење информација са састанка Националног савета безбедности, први пут објављено у медијима, изазвао је бес у парламенту јер би дискусије одбора требало да буду тајна.

У среду је иначе објављено да ће, упркос притисцима Сједињених Америчких Држава, које кинеског гиганта оптужују за шпијунажу, Британија дозволити компанији „Хуавеј" делимичан приступ 5Г мрежи. 

број коментара 4 Пошаљи коментар
(понедељак, 29. апр 2019, 17:01) - anonymous [нерегистровани]

Ekvador

A ko bi to pokrenuo istragu protiv SAD i VB?

(понедељак, 29. апр 2019, 15:34) - Slobodan [нерегистровани]

Britansko 'carstvo'...

Interesantno da onaj ko najvise spijunira i unosi razdor na svetskoj politickoj sceni se najvise buni za spijuniranje. Britanci imaju izreku 'potreban je lopov da bi se uhvatio lopov'...

(петак, 26. апр 2019, 02:02) - Milos Canada [нерегистровани]

OK

100 % ste tacni, Hvala

(четвртак, 25. апр 2019, 18:02) - anonymous [нерегистровани]

Spremni su na sve da uniste uspesnijeg od sebe...

Ehh kad bi druge drzave pokrenule istragu oko amaerickog i britanskog spijuniranja, pa tacno ni jedni ni drugi nikada vise ne bi mogli prodati nista svoje van granica Amerike i Engleske.