Компанији „Хуавеј“ у Британији дозвољен приступ деловима 5Г мреже

Упркос притисцима Сједињених Америчких Држава, које кинеског гиганта оптужују за шпијунажу, Британија ће дозволити компанији „Хуавеј“ делимичан приступ 5Г мрежи.

Влада премијерке Терезе Меј одобрила је ограничени приступ мобилној мрежи новије генерације 5Г, кинеској телекомуникационој компанији „Хуавеj“.

На седници, којој је председавала Мејова, Британски национални савет за безбеност, одобрио је ограничени приступ кинеској компанији у изградњи делова мреже као што су антене и друга инфраструктура, која не чини срж мреже, преноси Ројтерс.

Како се наводи, Хуавеи је већ присутан у Великој Британији захваљујући деловима за изградњу мобилних мрежа. 

Одлука британске владе донета је упркос упозорењима Сједињених Америчких Држава и већине британских министара о томе да постоји ризик за националну безбедност.

Недавно је посебна служба, која o питањима безбедности извештава белгијског премијера, имала задатак да анализира наводне претње „Хуавеја", који снабдева опремом белгијске мобилне оператере. 

Белгијски центар за сајбер безбедност није тада нашао доказе да се телекомуникациона опрема „Хуавеј" технологије може користити за шпијунирање. 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 27. апр 2019, 10:00) - anonymousPero iz Svedske [нерегистровани]

Desperata situacija

Nema drugo tumacenje,,Pre svega,Amerikanci i
skoro citav Zapad,Pali su u krajnu ""Desperatnu ""
situaciju,,ali nista ne pomaze njihov "Poraz"je u toku ...Pero

(среда, 24. апр 2019, 21:42) - anonymous [нерегистровани]

Bojkot je bezveze

Samo zato sto su americke sluzbe rekle da kinezi spiuniraju odma svi blokiraju kompaniju a ne maju dokaz