„Фејсбук“ опет „ненамерно“ направио грешку

Компанија „Фејсбук“ у свом последњем саопштењу, признала да су листе контаката електронске поште коирсника, после промене дизајна од пре скоро три године, „ненамерно“ пренете на ту највећу друштвену мрежу на свету.

Из „Фејсбука“ су објаснили да је проблем настао пре три године, када је промењен начин креирања корисничког налога на тој друштвеној мрежи. Пре тих промена корисници су имали могућност креирања листе контаката електронске поште приликом отварања налога како би лакше пронашли пријатеље који су већ на Фејсбуку.

У мају 2016. године „Фејсбук“ је уклонио опцију која објашњава да се листе контаката корисника могу пренети на ту друштвену мрежу приликом отварања корисничког налога. Због тога су, у неким случајевима, листе контаката електронске поште пренете на Фејсбук без знања или дозволе корисника.

Портпарол компаније је рекао да нису били свесни шта се догађа све до априла ове године, када је укинута опција провере лозинке путем електронске поште приликом првог приступања тој друштвеној мрежи.

„Када смо прегледали кораке кроз које људи пролазе како би потврдили свој налог, открили смо да су, у неким случајевима, приликом отварања корисничког налога, на Фејсбуку случајно пренети контакти електронске поште“, додао је портпарол.

Компанија истиче да листе контаката које су грешком пренете на Фејсбук нису дељене изван те друштвене мреже. Како је пренео Си-Ен-Ен, компанија је у среду почела процес брисања прикупљених контаката.

Овај инцидент је последњи у низу када је у питању нарушавање приватности на Фејсбуку, који има више од две милијарде корисника широм света.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 19. апр 2019, 21:00) - anonymous [нерегистровани]

Problem bi bio jedino ...

...da je osnivac fb iz Rusije ili Kine,a ne daj boze iz Irana ili Severne Koreje!
Ovako to nije problem iako je vise nego jasno za cije obavestajne i bezbednosne sluzbe radi osnovac FB!

(петак, 19. апр 2019, 00:35) - anonymous [нерегистровани]

svaki dan nesto fejsbuk

Ovo placena neka jaka kampanja protiv fejsbuka u nasim medijima?