Први електрични „астон мартин“ биће теренац

„Астон Мартин“ саопштио је да ће њихово возило на електрични погон бити теренац из линије „лагонда“, који ће се на тржишту појавити 2021. године.

Британски произвођач луксузних аутомобила оживљава „лагонду“ са циљем да разбије дуопол „Бентлија“ и „Ролс-Ројса“ на тржишту ултралуксузних аутомобила.

„Теренац 'лагонда' први је своје врсте. Простран, изузетних перформанси са погоном на сва четири точка који успешно усклађује љубав према технологији, луксузу и стилу“, истакао је извршни директор „Астон Мартина“ Енди Палмер.

Палмер је навео и да „Астон Мартин“ намерава да што пре понуди четврти ниво аутономне вожње, али да сумња да ће он бити достигнут до 2021. године.

Планове за „лагонду" британски произвођач представио је први пут у Женеви у марту.

број коментара 1 пошаљи коментар
(среда, 09. мај 2018, 20:37)
Патриот [нерегистровани]

Бајка за одрасле!

Сви се залуђују тим електричним аутомобилима а нико да укаже и на њихове велике недостатке. Највећи недостатак њихов, је уствари њихова погонска енергија. Замислите који хаос би настао нарочито у зимским месецима када је потрошња струје свуда у свету на врхунцу, а сви укључе своје електричне аутомобиле да их напуне како би их следећег дана користили, јер више нема мотора са унутрашњим сагоревањем. Сваки систем би колабирао и шта ће ти онда електрични аутомобил, који неће бити низашта друго него за старо гвожђе. Један Аустријски доктор наука је пре неки дан израчунао да би Аустрији требало толико резерве струје, колико би се у зимским месецима могло достићи искључиво преко ревирзибилне електране, чије језеро би морало да има површину од 20X 20 км и висине или дубине од 1000 метара. Што показује да је потпуна електрификација превоза бајка за одрасле и покушај политичара да на возила са моторима на унутрашње сагоревање уведу што веће порезе. Дакле циљ је само тај да се народу да што мање пара а да му се узме од тога што више на разне порезе, прирезе, акцизе и друге политичке измишљотине. А пошто би претио колапс електро-система тиме би први под рестрикцију попали електрични аутомобили, јер за производњу не сме да недостаје струје. Како окренеш-обрнеш увек пуца народу по леђима. А народ се да лако завести да поверује лажима политичара.