„Фејсбук“ ангажује 1.000 људи за борбу против лажних огласа

Компанија „Фејсбук“ саопштила је данас да ће запослити више од 1.000 особа којe ће бити задуженe да спрече лажне огласе који се праве да би променили ток избора.

„Фејсбук“ је претходно предао америчком Конгресу око 3.000 реклама које се доводе у везу са Русијом, а у којима су наводно коришћена горућа питања како би се људи окренули једни против других уочи председничких избора у САД прошле године, наводи АФП.

„Данас предајемо те рекламе конгресним истражитељима“, навео је у објави на интернету потпредседник „Фејсбука“ за светску политику Џоел Каплан.

Према његовим речима, изгледа да велики број тих реклама појачава расне и друштвене поделе.

Каплан је најавио да ће „агресивни кораци“ које ће „Фејсбук“ предузети укључити запошљавање више од 1.000 особа како би се унапредили тимови за преглед светских реклама у наредној години.

„Фејсбук“ је јуче саопштио да планира да преда на увид америчком Конгресу копије око 3.000 политичких реклама на својој друштвеној мрежи, за које се сумња да су купили Руси током и након председничке трке у САД 2016. године.

„Фејбсук“ је већ пружио информације специјалном саветнику САД у истрази о руском мешању у председничке изборе Роберту Милеру, рекао је извор Ројтерса прошлог месеца.

Москва је упорно демантовала мешање у председничке изборе.

Оснивач „Фејсбука“ Марк Закеребeрг одбацио је раније оптужбе председника САД Доналда Трампа који је рекао да је ова компанија против њега, али је додао и да жали због својих изјава после избора.

„'Фејсбук' је одувек био против Трампа. (Друштвене) мреже су одувек биле против Трампа“, написао је председник САД на свом налогу на Твитеру, описавши тако и новине Њујорк тајмс и Вашингтон пост, а такође се запитао да ли су сви они сарађивали.

Представници „Фејсбука“, „Твитера“ и „Гугла“ позвани су да сведоче пред Обавештајним комитетом америчког Сената 1. новембра о наводима у вези са мешањем Русије у америчке изборе.

број коментара 3 пошаљи коментар
(недеља, 08. окт 2017, 10:14)
anonymous [нерегистровани]

Strašno je

Strašno je da jedna ozbiljna zemlja može još uvek da dovede sebe do ovog stepena indoktrinacije ni oko čega za ovako kratko vreme. Posle spominju da je Severna Koreja takva zemlja. Potpuna šizofrenija koja se svesno održava. To se radi doduše u ratnim uslovima. Dakle na medijskom nivou Amerika je bez daljnjeg u ratu sa Rusijom i sve ovakve vesti treba gledati sa velikom sumnjom. 3000 reklama na Fejsbuku uticalo na tok kampanje?!

Kampanja Hilari je koštala 1.2 milijarde dolara a Trampa 600 miliona dolara.

(уторак, 03. окт 2017, 13:08)
anonymous [нерегистровани]

Има наставак

Да, али има и наставак ове вести. А то је да је тај исти Фејсбук на основу датума објављивања огласа утврдио да је 90% огласа изашло ПОСЛЕ председничких избора у Америци!!! Е па нека утврде ко је ПОСЛЕ избора хтео да у САД распирује социјалне разлике и расну мржњу.

(уторак, 03. окт 2017, 12:03)
anonymous [нерегистровани]

Cccc

Digose citavu frku oko navodnog mesanja Rusa u americke izbore...A daju sebi za pravo da se mesaju i u izbore i u unustrasnje stvari drugih drzava...