Сајт који погађа годишта преко фотографија?

Интернет сајт "How-Old.net", који омогућава препознавање годишта одређене особе преузимањем њене фотографије, за само неколико дана од лансирања постао је прави феномен.

Програмски интерфејс сајта How-Old.net функционише на два начина: може се одабрати ваша фотографија мања од три мегабајта или употребити претраживач Бинг да би се пронашла фотографија и потом активирала анализа, објављено је на специјализованом веб-сајту Presse-citron.net.

Резултат је, очигледно, понекад далеко од реалности, како је приметио Би-Би-Си приликом обележавања 40. рођендана фудбалера Дејвида Бекама.

Иако је на приказаној фотографији имао само 18 година, апликација је ипак проценила да чувени спортиста на њој има 31 годину, а што је још горе, апликација је на фотографији на којој има 27 година, проценила да има 79 година, објављено је данас на веб-порталу Planet.fr.

Програм за препознавање лица развила су два инжењера „Мајкрософта“.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 05. мај 2015, 23:33) - Miodrag [нерегистровани]

Vrlo jednostavno

Radi po principu pronalazenje lika sa fotografije i uporedjivanja sa fotogorafijom koju nadje na internetu a koja je vezana za profil te osobe koja je u tom profilu navela datum rodjenja. Uzmite na primer fotografiju osobe koja nikada nije koristila internet kao ni drustvene mreze i videcete da je ova aplikacija nemocna.
Samim tim ova aplikacija ce nauciti ljude da paze kad sledeci put budu koristili internet sta i kako uploaduju i koje informacije iz svog zivota dele sa celim svetom. :)

(уторак, 05. мај 2015, 22:33) - anonymous [нерегистровани]

Zanimljiva aplikacija..

jos kad bi radila kako treba.. :D