Леси се сада „преко Гугла“ враћа кући!

У „Гугловој“ продавници апликација за мобилне уређаје нашао се и „Лајавко“: прва информативно-едукативна видео-игра – наш производ, на нашем језику!

Како изгубљене четвороношце безбедно вратити кући? На том путу, немачки овчар, сибирски хаски, лабрадор, боксер и један мешанац – трче и лете кроз земљу слаткиша, ледене светове, пустиње и шуме, наилазећи на бројне препреке.

Са „Лајавком“ у дечијим рукама, родитељи могу да буду безбрижни.

„Пошли смо од идеје да родитељи данас како дођу кући дају своје телефоне или таблете деци да се играју. Обично те игрице нису прилагођене деци“, каже Марко Јевтић, коаутор „Лајавка“.

„'Лајавко' је прва игрица на српском језику која се нашла прилагођена андроид уређајима на 'Google Play Store'-у и прва игрица на српском где деца могу да се играју, али и да уче. Дакле, имамо едукативни поред забавног карактера.“

У плану су нове расе и бајковити светови. Игрица је бесплатна и има хуманитарни карактер: сваки освојени поен у „Лајавку“, значи оброк за псе у азилима.

„Нашли смо партнера који ће нас даље подржати, сваки пут кад играте и освајате поене, ви на неки начин донирате храну азилима за псе овде у Србији.“

Тржиште видео-игара расте и конкуренција је све већа. Премда постоје одређени критеријуми, кажу познаваоци, није толико тешко да се игрица појави - колико да постигне било какав успех.

„Треба вам искуство програмера и дизајнера, овде у нашој земљи ретки су људи који се тиме баве, и кад се баве то раде за глобално тржиште, јер немогуће је наплатити сав тај рад, а потребни су месеци рада.“

И док се деца у Србији играју бесплатно, на свом језику, „Лајавко“ ће ускоро залајати и на енглеском. Његови креатори припремају комерцијалну верзију "Bark" и траже потенцијалне глобалне партнере за пласман на инострано тржиште.  

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 14. мај 2014, 10:40) - ? [нерегистровани]

Ovčarski psi


Razmišljam ponekad pa evo i sad, šta jedu psi ovčari jer njihove gazde pretežno jedu sir?
Ovčiji sir?