У једној руци кишобран, у другој бицикл!

Његов творац га рекламира као „бицикл који заузима простор кишобрана“. То је донекле тачно, мада је Италијан Ђанлука Сада заиста на добром путу да „промени начин на који људи путују“.

Идеалан је за све оне који морају много да се „возају“ по великим градовима или немају места у стану.

С „правим“ точковима пречника 66 центиметара (26 инча), одлично је решење чак и за оне који често иду на краћа путовања, али може се користити и за озбиљнију, дужу вожњу.

Како тврди Ђанлука Сада, творац бицикла који се може склопити на величину кишобрана, "Sada Hubless Bicycle" би генерално могао да промени начин на који људи путују.

„Точкови немају жбице, може се преклопити једним покретом, а амбалажа у коју се пакује може послужити и као ранац“, истиче Сада.

Још је 2010. године овај Италијан патентирао пробну варијанту свог склопивог бицикла, да би прошле године дошао до првог прототипа.

Мада Сада свој бицикл рекламира као „бицикл који заузима простор кишобрана“, то је само донекле тачно, јер се на ту величину могу склопити само рам, управљач и виљушка, док се точкови одвајају и пакују у посебну торбу.

Тренутно ради на њиховом усавршавању, јер, због тога што немају жбице, знатно су тежи, теже се носе и бицикл теже постиже веће брзине.

Започео је и тестирање свог „револуционарног“ возила у градовима широм света, како би привукао инвеститоре који ће започети масовну производњу и довести га на тржиште.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(петак, 09. мај 2014, 18:24) - www.mbt66.eu [нерегистровани]

Multiperspektivnost


Fotografija prestavlja pogled samo sa jedne strane tako da vam je jasno vam je zbog čega je multiperspektivnost je bitna!

(четвртак, 08. мај 2014, 18:31) - Dobro biciklo [нерегистровани]

Dok bi ga rasklopio prokisnuo bih


Mislim na bicikl a ne na kišobran a kad prokisnem šta će mi kišobran!

(четвртак, 08. мај 2014, 15:59) - anonymous [нерегистровани]

Tockovi

Jos da napravi tockove da se savijaju kao Zilberica za fotografisanje ili foto pozadina. Za one koji ne znaju ove dve stvari o kojima pricam su napravljene od kompozitnih materijala i uvijanjem se spakuju na malu povrsinu, a kada se odmotaju uvecaju se za 4 do 10 puta.